Zeer geslaagde kennissessie AVG

 In Nieuws

Afgelopen donderdag 29 maart organiseerde Rhijnauwen Groep een seminar over de nieuwe privacy wet (AVG) Leen Roeleveld een praktische consultant en Gecertificeerd EU GDPR Practitioner hadden wij bereid gevonden om ons in 2 uur de hoofdlijnen van de nieuwe wet uit te leggen.

Vast staat dat de impact van de nieuwe Europese privacy wet – in Nederland ‘Algemene Verordening Gegevensbescherming’ genoemd – door veel organisaties wordt onderschat. En dat is een risico. Na 25 mei kunnen personen namelijk verzoeken bij u indienen, bijvoorbeeld om inzage in alle gegevens die van hen zijn geregistreerd. En als u dat niet binnen een maand aanlevert, dan kan er een klacht worden ingediend bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

De AVG is zeker niet alleen een risico. Het is ook een kans om uw organisatie op een positieve manier op de kaart te zetten. Onderscheidend door transparant te zijn. Iets wat veel mensen erg op prijs stellen. Transparantie schept immers vertrouwen. En vertrouwen maakt de relatie met uw klanten veel eenvoudiger en prettiger. En ook winstgevender.

Na afloop was er nog een heerlijke lunch georganiseerd en werd er nog lang doorgesproken over privacy.

Rhijnauwen Groep heeft ervaring in detachering op het gebied van Sales, Finance, Accounting & ICT. Een onderdeel hiervan is de implementatie van de AVG. Een praktische aanpak waarmee andere organisaties succesvol naar AVG compliance zijn begeleid.

Bel ons gerust voor meer informatie !

Recommended Posts

Leave a Comment