Ronald EkkelkampProject-, programma- en verandermanager van IT-business projecten

  INZETBAAR ALS: Project-, programma- en verandermanager van IT-business projecten.

  QUOTE: “Wij zijn allen ballingen, levend binnen de lijsten van een vreemd schilderij. Wie dit weet, leeft groot. De overige zijn insecten.”

  PROFIEL & WERKERVARING:
  Mijn achtergrond ligt in organisatiemanagement en IT/technologie. Na mijn studie Werktuigbouwkunde (Universiteit Twente) ben ik naar Brazilië gegaan en heb ik 2 jaar gewerkt bij Baan Company (ERP-leverancier). In 1997 ben ik weer naar Nederland gekomen en heb ik o.a. bij Ernst & Young Consulting en Capgemini gewerkt. Zowel als consultant als projectmanager op diverse projecten in binnen- en buitenland. In de periode 2004 – 2007 heb ik gewerkt als IT-manager bij de Nederlandse tak van wat inmiddels de Groupe Limagrain heet. Sinds 2007 werk ik vanuit mijn eigen bedrijf als project- en programmamanager, IT-interimmanager en trainer op het gebied van organisatiemanagement. Mijn professionele passie ligt op het snijvlak van IT/technologie, processen en organisaties. Ik ga graag de uitdaging aan in het verbinden van verschillende disciplines en lagen binnen organisaties met het doel nieuwe IT/technologie te introduceren. Onlangs heb ik met succes een master bedrijfskunde afgerond met als specialisatie Organisatie- en verandermanagement (Open Universiteit).

  PERSOONLIJK STIJL:
  Ik ben op mijn gemak in snel en vaak veranderende omgevingen en zoek een breed scala aan taken en verantwoordelijken. Ik ben gemakkelijk in omgang, optimistisch en in staat om anderen te overtuigen. Ik functioneert graag in teams en werp mezelf graag op als leider. Bovendien pak ik problemen en uitdagingen op een veeleisende gedreven manier aan. Ik word graag uitgedaagd om mijn grenzen te verleggen en dat sluit aan bij mijn wens om steeds te blijven leren.

  KENNISGEBIEDEN
  -IT (o.a. ERP, CRM, Warehousemanagement maar het ontwikkelen van platformen/websites inclusief bijvoorbeeld SEO/SEA)

  -Productiebedrijven (o.a. water, medicijnen, groentezaden, hijskranen, auto-onderdelen, koffieapparaten, toiletsystemen en tapijttegels)

  -Handelsondernemingen (o.a. apothekers, machineonderdelen en meubelen)

  -Verandermanagement (NLP, master Open Universiteit, Voice Dialogue, Dialectiek)

  -Project- en programmamanagement (PRINCE2, IPMA-B, MSP, Agile)

  -Technologieën (master werktuigbouwkunde en APICS)

  0