Kwartaalstress

Hoe overleeft een organisatie de kwartaalstress?

Zijn de kwartaaldoelen behaald? Hoe zien de kwartaalcijfers er uit ten opzichte van het vorige kwartaal? Hoe verliepen de campagnes? Zijn de marketing- en communicatie doelstellingen behaald? Wanneer vinden de evaluatiegesprekken met het personeel plaats?

Ieder kwartaal zien wij weer dezelfde stress bij verschillende organisaties. In deze drukke periodes zijn ondernemers geneigd om te verwachten dat het eigen personeel meer uren maakt. Hier is op zich niets mis mee, maar wat gebeurd er als iemand binnen het team ziek wordt of overspannen raakt? Dan valt het kaartenhuis in elkaar..

‘’WIST JE DAT.. van al het ziekteverzuim op het werk er 36% ontstaat door stress?’’

Organisaties proberen tegenwoordig slim te besparen op personeelskosten en nemen daarom om te beginnen al zo min mogelijk personeel aan.  Organisaties verwachten dan van het eigen personeel dat zij alles doen én in zo min mogelijk tijd. Dit zorgt ervoor dat de werkdruk erg hoog is. Nu de zomervakantie ook weer in zicht is, kampen veel organisaties met een personeelstekort.  Herkenbaar?

Hoe kan stress op de werkvloer voorkomen worden?
Veel organisaties hebben belang bij de inzet van interim professionals. Iemand die verstand heeft van zaken en tijdig bij kan springen. De inzet van een ‘extra medewerker’ zorgt ervoor dat vaste medewerkers van de organisaties zich beter gaan voelen, ze ervaren minder stress en werken efficiënter.

Zo lang als het project duurt staan interim professionals voor u klaar, zonder dat zij daarvoor in gewerkt hoeven te worden. Dit biedt organisaties niet alleen zekerheid en flexibiliteit, maar zorgt tegelijkertijd ook voor zo min mogelijk (extra) administratie en arbeidsrisico’s. Nieuwe medewerkers kunnen het huidige personeel inspireren en samen veranderingen implementeren. De inzet van een interim professional biedt een uitstekende oplossing in drukke tijden. Bovendien komt het de vitaliteit en creativiteit van uw eigen mensen ten goede. Vaarwel kwartaalstress!


Levert de btw-aangifte steeds weer stress op? De periode in aanloop naar de btw aangifte is voor veel organisaties een stressvolle periode. Rhijnauwen Groep Financiële Dienstverlening geeft u financiële grip op uw onderneming en daarmee ook rust en inzicht. Wij kunnen uw volledige administratie, belastingaangiften, jaarrekening en salarisadministratie uit handen nemen. Ga voor meer informatie naar:
www.rgfd.nl

Recent Posts

Leave a Comment

0