Interim versus vast

Afvlakken piekbelasting & ontlasten eigen werknemers/teams
In piekperioden zijn ondernemers vaak geneigd om te verwachten dat het eigen personeel meer uren maakt. Op zich is hier niets mis mee, maar de flexibiliteit en de weerbaarheid van de organisatie wordt minder. En als er dan iemand wegvalt, valt het kaartenhuis in elkaar. De inzet van een interim professional biedt een uitstekende oplossing in drukke tijden EN de vitaliteit, creativiteit en ellenlange opsparing van overuren van je eigen mensen. Efficiency gegarandeerd!

Expertise interim professional
Hoe zit het met de expertise van een interim professional? Die verwachtingen mogen hoog zijn! Een interim professional komt in vele keukens. Is gewend dat juist de expertise van hem/haar er toe doet. Past zijn/haar ervaringen toe om kwaliteit te leveren. Meerwaarde toevoegen en meerwaarde achterlaten is zijn/haar primaire doel. Maak als organisatie hier ‘gretig’ gebruik van. Dat is toegestaan!

Inhuur als voorloper op nieuwe vacature
Heeft u hier weleens aan gedacht? Stel, u zit in een situatie met bergen werk. Uw personeel heeft écht geen tijd om nieuw personeel in te werken. Dit is (financieel) wenselijk, en helemaal een junior of schoolverlater met competenties om door te groeien in uw onderneming. Alleen de timing is nu waardeloos, de bezetting is al zo krap. Zou u nu een interim professional inzetten, die in no-time meedraait met reguliere en complexere werkzaamheden? Goed plan! In een periode waarin de werkdruk weer op  normaal niveau is, kunt u rustig op zoek naar die junior of schoolverlater. En uw personeel heeft ook weer tijd een aandacht voor zijn/haar nieuwe collega. Iedereen blij!

Recent Posts

Leave a Comment

0