Herken werkstress en neem maatregelen

Een groeiend, maatschappelijk probleem; werkstress. Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out. Daarom organiseert OVAL van 11 tot en met 15 november 2019 de ‘’Week van de Werkstress’’. Het voornaamste doel is om zoveel mogelijk werkende Nederlanders te laten inzien dat werkstress te voorkomen is.

Een te hoge werkdruk ontstaat bijvoorbeeld wanneer een werknemer niet voldoende tijd krijgt om het werk af te ronden of wanneer de resultaten keer op keer niet aan de eisen voldoen. Werkstress, een overspannen gevoel, een burn-out; het zijn allemaal voorbeelden van klachten door een te hoge werkdruk. Mogelijk zijn er binnen uw organisatie ook werknemers die met werkstress kampen.

Hoe herkent u werkstress bij uw werknemers en welke maatregelen kunt u nemen?
U kunt als werkgever gelukkig veel doen om ongezonde werkstress te voorkomen. De eerste stap is: praten met uw werknemers. Welke carrièredrijfveren spelen een belangrijke rol? Hoe ziet de ideale droombaan er voor hen uit? Welke aspecten van de carrière zijn motiverend en welke niet? Hoe kijken zij aan tegen persoonlijke ontwikkeling?

Samen vergroot je het werkplezier. Verzuim door werkstress is te voorkomen, door vroegtijdig de signalen te herkennen én aan te pakken. Er zijn veel symptomen die kunnen wijzen op (werk)stress. Iemand kan zich bijvoorbeeld moe of onrustig voelen en snel geïrriteerd zijn of zelfs agressief reageren. Er komt minder uit zijn of haar handen en er is sprake van een lagere productiviteit en hij of zij heeft moeite met veranderingen op de werkvloer. Ook fysieke klachten kunnen een rol spelen, zoals hoofdpijn en/of maag- en darmklachten.

Lukt het niet om werkstress en verzuim door werkstress te voorkomen? Stem dan de hoeveelheid werk af op de capaciteit van uw werknemers. Een interim professional kan hierbij een uitkomst zijn. Er zijn natuurlijk altijd piekmomenten waarop het drukker is dan op andere momenten, of de bekende ´kwartaalstress´. Ook kan er sprake zijn van mindere bezetting door bijvoorbeeld zwangerschapsverlof of de vakantieperiode. Het is goed om op die momenten (tijdelijk) extern personeel aan te trekken.

Wilt u weten hoe een interim professional bij u op de werkvloer kan bijdragen tot meer werkplezier? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen u er graag meer over.

Recent Posts

Leave a Comment

0